Terug home Informatie & inspiratie Actueel Hulp bij online bankieren

Hulp bij online bankieren

Geschreven op donderdag 19 maart 2020

De wereld om ons heen verandert en digitaliseert steeds verder. We zien dat steeds meer mensen hun dagelijkse bankzaken regelen via Internet Bankieren of Mobiel Bankieren.

De digitale wereld is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vindt u online bankieren ook soms moeilijk? We helpen u graag verder. In dit artikel leest u daar meer over.

Minder bankkantoren

Steeds meer mensen regelen hun dagelijkse bankzaken online. Daarom wordt het op de bankkantoren rustiger. Die kantoren worden vervolgens gesloten. Heeft u vragen over online bankieren, maar is het lastig voor u om naar een bankkantoor te komen? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent? Vraag dan hulp van een financiële zorgcoach.

Wat doet een financiële zorgcoach?

Een financiële zorgcoach helpt u met uw bankzaken. Bijvoorbeeld met het leren omgaan met Internet Bankieren of het op orde brengen van uw rekeningen. Zo houdt u grip op uw eigen bankzaken en blijft u langer financieel zelfstandig.

Wilt u weten wat u precies van een financiële zorgcoach kunt verwachten? Lees dan de verhalen van zorgcoach Louise en zorgcoach Carla.

Zelf aan de slag met online bankieren

Bent u (nog) niet zo ervaren met online bankieren? En wilt u meer weten over de voordelen van Internet Bankieren en Mobiel Bankieren? Bekijk onze tips:

 • Volg een cursus online bankieren
  Onze gratis cursussen ‘Digitale wereld’ worden georganiseerd in onze kantoren en zijn bedoeld voor klanten die meer willen weten over online bankieren. Lees ook het verslag van één van de cursussen die in 2019 werd gegeven.
  Staat uw kantoor er niet bij of is een cursus volgeboekt? Dan kunt u hier aangeven waar u een cursus wilt volgen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, organiseren we daar zo snel mogelijk een cursus.
 • Handleiding Internet Bankieren en Mobiel Bankieren
  Wilt u zelf rustig lezen hoe u uw bij- en afschrijvingen kunt bekijken? Of hoe u een overboeking naar het buitenland doet? In de online handleiding Internet Bankieren hebben we de belangrijkste taken stapsgewijs voor u uitgelegd. Wilt u starten met de Mobiel Bankieren app? Bekijk dan ook de stappenplannen over Mobiel Bankieren.
 • Woordenboek online bankieren
  Vindt u sommige termen binnen Internet Bankieren en Mobiel Bankieren lastig te begrijpen? Met het online woordenboek wordt het een stuk makkelijker. Hierin leggen we meer dan 100 termen over online bankieren uit.

Geen computer of smartphone?

Heeft u geen mobiele telefoon of computer met internetverbinding? Dan kunt u gratis gebruikmaken van de computers en tablets in onze bankkantoren. Of maak gebruik van een van een computer in de dichtstbijzijnde bibliotheek of buurtcentrum.

Alles over zelfstandig bankieren >

ABN AMRO

ABN AMRO en Woonz.nl werken samen om te laten zien op welke manieren u fijn kunt blijven wonen met uw financiën op orde. We informeren u over verschillende mogelijkheden en laten zien hoe andere senioren dit organiseren.