Terug home Informatie & inspiratie Actueel Blik in de toekomst: handige technologie in het huishouden

Blik in de toekomst: handige technologie in het huishouden

Geschreven op maandag 11 februari 2019

Een smartphone is de normaalste zaak van de wereld geworden. Momenteel staan we – net als 20 jaar geleden bij de mobiele telefoon – afwijzend tegenover andere innovaties zoals robots. Wat als dit over 20 jaar net zo normaal wordt als de mobiele telefoon? We vertellen u graag meer over handige technologie die misschien op een dag heel normaal zijn.

Mobiele telefoon leek nutteloos

Kent u de tijd nog waarin de mobiele telefoon in opkomst was? Niet iedereen liep er mee rond en een groot deel van de bevolking zag het nut er niet van in. Tegenwoordig is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Dit hadden we 20 jaar geleden niet gedacht. Bekijk hieronder de video waarbij Frans Bromet in 1998 verschillende mensen interviewt over het nut van de mobiele telefoon.

Intelligente wasmachines

Apparaten als wasmachines worden steeds intelligenter. Vroeger had u pech als u een kledingstuk was vergeten bij de was te stoppen. Zodra het wasje aanstaat, kunt u er niets meer aan toevoegen. Tegenwoordig zijn er wasmachines waarbij u wasgoed later kunt toevoegen, ook als de was al is gestart. Ook zijn er wasmachines met wifi waardoor u op afstand een wasje kunt draaien. Handig voor als u de was bent vergeten te starten en niet thuis bent. Ook bestaan er tegenwoordig wasmachines met een stoomfunctie. Dat scheelt strijkwerk en tegelijkertijd worden alle stoffen die allergieën opwekken verwijderd.

Strijk- en vouwmachine

Niet alle technologie is even ver, maar er zijn een hoop ‘hulpjes’ die in ontwikkeling zijn om te helpen in het huishouden. Neem bijvoorbeeld de strijk- en vouwmachine. Een wasje laten draaien is een kwestie van de was erin gooien en aanzetten. Maar dat wat daarna komt… Kleding ophangen, laten drogen, strijken én ook nog eens vouwen. Met de strijk- en vouwmachine is het enige dat u nog hoeft te doen: de droge kleren ophangen. Het apparaat vouwt de kleding en haalt ook alle kreukels eruit. Ondertussen kunt u andere dingen doen. Het strijken en vouwen van wasgoed kunt u in ieder geval van uw lijstje strepen!

Dweilrobot

Dweilen wordt door velen ervaren als een vervelende klus. Het kan ook zijn dat het op latere leeftijd te zwaar wordt om te doen. Wat nou als u dit klusje zou kunnen overlaten aan een robot? Als er heel de dag niemand thuis is of terwijl u toekijkt vanaf de bank, kunt u de dweilrobot starten en heeft de vloer alle tijd om droog te worden. Een win-win situatie toch?

Technologie bestaat om het leven van iedereen makkelijker te maken. Uiteraard heeft u zelf de keuze om gebruik te maken van deze handige technologie. Welk huishoudelijk klusje zou u het liefst aan een robot overlaten?

Interessante links bij dit artikel:

Dominique Jeremias

Dominique is Social Media Marketeer bij Woonz.nl.