Terug home Informatie & inspiratie Actueel Handige oplossingen als u geen beroep kunt doen op mantelzorgers

Handige oplossingen als u geen beroep kunt doen op mantelzorgers

Geschreven op maandag 08 april 2019

U heeft het vast wel voorbij zien komen in het nieuws: in 2040 hebben senioren minder mantelzorgers tot hun beschikking. Momenteel kan een senior die hulp nodig heeft een beroep doen op gemiddeld 4 familieleden of vrienden. In 2040 zullen dit er nog maar 2 zijn. Welke oplossingen zijn er voor u als u geen beroep kunt doen op mantelzorgers?

Ondersteuning van vrijwilligers

Tegenwoordig zijn er veel organisaties die samenwerken met vrijwilligers. Hierdoor is het mogelijk om gratis of tegen een laag bedrag ondersteuning te krijgen. Voorbeelden van dit soort organisaties:

  • Wehelpen.nl: via dit platform kunt u een account maken en uw vraag stellen. Dit mag van alles zijn: hulp bij het huishouden, gezelschap, een ritje naar het ziekenhuis en ga zo maar door. Hoe concreter uw vraag, hoe groter de kans op hulp.
  • NLvoorelkaar: dit is een soortgelijk platform als wehelpen.nl. U kunt verschillende categorie├źn aanvinken en vanuit daar uw zoektocht starten. Het platform verbindt u met bijvoorbeeld een vrijwilliger die u wekelijks komt helpen in de tuin of uitleg geeft over uw iPad.

Voorbeelden van specifieke diensten

Er zijn ook organisaties die gespecialiseerd zijn in specifieke diensten:

  • SeniorWeb: via SeniorWeb kunt u het gemak en het plezier van computer en internet ervaren. U kunt persoonlijke computerhulp krijgen of computercursussen bij u in de buurt of online volgen. SeniorWeb legt u alles uit over Windows 10, smartphones, veilig internetten en meer.
  • BoodschappenPlusBus: als u vaker de deur uit wilt, maar niet meer zelfstandig op pad kan gaan, is de BoodschappenPlusBus een goede tip voor u. Deze dienst wordt aangeboden door het Ouderenfonds. De bus rijdt in 90 gemeenten door Nederland. De bestemmingen zijn verschillend: van de supermarkt tot een museum en van een tuincentrum tot het strand.
  • Hondenoppas.nl: er zijn ontzettend veel hondenliefhebbers die om wat voor reden dan ook geen hond (meer) hebben. Zij vinden het wel leuk om af en toe op te passen en uw hond uit te laten. Als u bijvoorbeeld slecht ter been bent, is dit een handige oplossing. Via de website vindt u hondenliefhebbers die u graag helpen.
  • Klup: als het u leuk lijkt om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens nieuwe activiteiten dan is Klup een goede tip. Het is een sociaal platform voor 50-plussers. In de app staan wekelijks meer dan 80 activiteiten verspreid door Nederland zoals wandelingen en dansavonden.

Hulp aan huis via Woonz.nl

Via Woonz.nl kunt u zoeken naar betaalde diensten aan huis die u helpen om langer thuis te blijven wonen. U voert uw woonplaats of postcode in en krijgt een mooie lijst met services en zorgdiensten bij u in de buurt. Verschillende aanbieders bieden hun producten en/of diensten aan op de website. U kunt zoeken in de categorie├źn. Of het nu gaat om hulp in het huishouden, een woningaanpassing, een veiliger (t)huis of zorg: u vindt het allemaal op Woonz.nl. Heeft u een product of dienst gevonden? Dan kunt u meteen contact opnemen met de aanbieder en het regelen!

Heeft u weleens hulp aan huis? Zo ja, hoe heeft u deze hulp geregeld? Laat het ons weten!

Interessante links bij dit artikel:

Dominique Jeremias

Dominique is Social Media Marketeer bij Woonz.nl.