Terug home Informatie & inspiratie Actueel Nieuwe trend: De Glamping is ideaal voor senioren die van kamperen houden!

Nieuwe trend: De Glamping is ideaal voor senioren die van kamperen houden!

Geschreven op donderdag 26 juli 2018

“Een Glamping? Wat is dat nu weer?” Zal u misschien denken. Een Glamping is het beste van twee werelden. Het fijne buiten gevoel van de camping en het fijne comfortabele gevoel van een hotel. Een Glamping is een samenvoeging van de woorden Glamour en Camping en het is dus een extra luxe camping.

Soms zijn het tenten waar bijvoorbeeld wel een normaal bed, airconditioning, sanitair en een keuken in zit. De tenten zijn ook groter en hoger dan een normale tent. Waardoor u dus ook niet hoeft te bukken. Er zit een normale vloer in waardoor u nachts dus niet struikelt over het grondzeil of de scheerlijnen. Soms is het een boomhut, een strandhuisje of een huisje op een bijzondere plek. Deze zijn niet altijd even handig als u slecht ter been bent, maar zijn wel avontuurlijk en bijzonder. 

Wat is het voordeel?

Het fijne van de Glamping is dat vrijwel alle tenten op prachtige locaties staan. Vaak staan de verschillende tenten of huisjes redelijk ver uit elkaar. Hierdoor heeft u ook meer privacy. De luxe afwerking zorgt ervoor dat u toch alle gemakken heeft. U hoeft niet op een matrasje te slapen, in de nacht ver te lopen voor het toilet. U kan vaak koken of barbecueën bij uw eigen tent of huisje. Er is vaak verwarming of airconditioning aanwezig waardoor de temperatuur altijd aangenaam is.  

En dit alles zonder dat de charme van de camping verloren gaat. Het buitengevoel blijft en het is heerlijk om wakker te worden en de vogels al te horen fluiten of in de nacht de regen zachtjes horen tikken op het tentdoek. Als het een keer regent is het in deze tenten niet direct een probleem omdat er genoeg ruimte is. Soms is het wel mogelijk om van twee walletjes te eten. Dat bewijst de Glamping maar weer! 

Interessante links bij dit artikel:

Eline Bodbijl

Eline Bodbijl is Hoofd marketing bij Woonz.nl