Terug home Informatie & inspiratie Actueel Scoozy, hét alternatief voor de scootmobiel. Annemiek testte het uit.

Scoozy, hét alternatief voor de scootmobiel. Annemiek testte het uit.

Geschreven op dinsdag 24 juli 2018

Annemiek ging bij de bedenker van Scoozy, Job van de Kieft, op bezoek. Scoozy is hét alternatief voor de scootmobiel. Met zijn 4x4 aandrijving kom je werkelijk altijd overal. Hij is stabieler én gemakkelijker te besturen dan een scootmobiel. Dat moest Annemiek natuurlijk even uitproberen.

Al bij binnenkomst kon je de innovatie voelen. Het Scoozy-team werkt vanuit verzamelgebouw Yes!Delft, dit is de plek waar jonge bedrijven werken aan de hightech producten van morgen; het is een bruisende omgeving van robotmakers, software ontwikkelaars en andere hightechers.

Waar zit het stuur van de Scoozy?

Annemiek mocht Scoozy in de werkplaats uitproberen. Daar stond het eerste showmodel. Het zat als gegoten. Wat vooral opvalt is dat er geen stuur aan de voorkant zit net als bij een scootmobiel. “Dat hebben we bewust gedaan vertelt Job. Het stuur vormt een blokkade tussen jou en de wereld”. Super mooi, bij Scoozy denken ze vanuit de mens. Dat meedenken is nog in veel meer dingen te vinden zoals hij geeft aan hoeveel kilometer je nog kan rijden, geavanceerd remsysteem en de superkleine draaicirkel.

Uiterlijk is belangrijk

Ook het uiterlijk van Scoozy is belangrijk. “We zetten een eigentijds voertuig neer voor iedereen. Dus ook voor mensen op de golfbaan! Zowel van binnen als van buiten is Scoozy heel modern.” Vol trots laat de collega van Job de velgen zien die net zijn geleverd. Die zijn inderdaad echt mooi!

In de werkplaats wordt de laatste hand gelegd aan Scoozy die alle veiligheidproeven moet doorstaan. Voordat hij gebruikt kan worden moet eerst 100% zeker zijn dat de Scoozy scherpe bochten kan maken, heuvels kan overwinnen en goed remt. Het lijkt spannend maar Job heeft er alle vertrouwen in. “We hebben hier al bijna 5 jaar aan gewerkt en al veel getest. We weten dat Scoozy super veilig is dus dit gaat zeker goed!”

Technologie die meedenkt…Zelf uitproberen? Klik dan hier: https://www.scoozy.nl

Interessante links bij dit artikel:

Eline Bodbijl

Eline Bodbijl is Hoofd marketing bij Woonz.nl