Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Van crisisopvang naar een nieuw thuis

Geschreven op woensdag 01 december 2021 door Dominique Jeremias

Afgelopen tijd was zwaar voor de familie van Natascha. Haar schoonmoeder werd met crisis opgevangen in een zorginstelling. Ze heeft dementie en bracht haar eigen veiligheid in gevaar. Haar gedrag veranderde sterk en het dwalen was de druppel…

Crisisopvang

Bij een crisisopname kan er geen voorkeur worden aangegeven voor een locatie. Uw naaste wordt opgevangen in de dichtstbijzijnde instelling waar op dat moment plaats is. Crisisopvang is altijd tijdelijk en mag maximaal zes weken duren. Voor Natascha betekende dit op zoek naar een nieuw thuis voor haar schoonmoeder. Haar schoonmoeder woont bij haar en haar man in, maar dat is geen optie meer. Ze moet naar een plek waar ze de juiste zorg en aandacht krijgt. Maar waar start je dan?

Op zoek naar een nieuw thuis

“Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen en had er eerlijk gezegd de energie ook niet voor. Mijn schoonmoeder wilde daarnaast ook graag weer naar huis en als ik haar vertelde dat dat niet kon, werd ze boos. Je gaat je schuldig voelen en krijgt te maken met tegenstrijdige emoties. Na alles wat er was gebeurd, stond mijn hoofd niet naar het regelen van zaken. Ik wilde me alleen bezighouden met het vinden van een nieuw thuis voor mijn schoonmoeder. Via-via hoorde ik over de mantelzorgmakelaar en kwam ik terecht bij Kalinka Kester.”

De gewenste uitkomst

“Ik nam contact op met Kalinka en we planden een bezoek in. Nadat ik haar de situatie had uitgelegd, vertelde zij wat ze voor ons kon betekenen. En dat was de ideale uitkomst: Kalinka nam alle regeltaken over en onderhield alle contacten. Op deze manier konden mijn man en ik ons bezig houden met het vinden van een fijne permanente woonplek voor mijn schoonmoeder. Zo gezegd, zo gedaan. Kalinka regelde een Wlz-indicatie via het CIZ. In deze indicatie staat op welke zorg mijn schoonmoeder recht heeft. Mijn man en ik bezochten verpleeghuizen in de omgeving. Veel verpleeghuizen hadden een lange wachtlijst, maar omdat dit om een crisissituatie ging, kon mijn schoonmoeder toch terecht bij één van de verpleeghuizen die hoog op ons lijstje stond.”

Dankzij Kalinka konden wij regeltaken uit handen geven en ons richten op datgene wat er het meest toedoet: mijn schoonmoeder en haar nieuwe woonplek.

Woonz nieuwsbrief