Terug
Zorg
Dagopvang
Ergotherapie
Fysiotherapie
Nachtzorg
Thuiszorg
Vervangende mantelzorg
Diensten
Maaltijdservice
Schoonmaken
Activiteiten
Financieel
Ondersteuning
Woning aanpassen
Mantelzorgwoning
Alle diensten & producten
Inloggen
Gratis aanmelden

Comfortabel thuis blijven wonen

Geschreven op donderdag 02 september 2021 door Sophie Schilder

In uw eigen huis kunnen blijven wonen, waar u jarenlang mooie herinneringen heeft opgebouwd. Veel mensen willen het liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Als u graag langer zelfstandig in uw huis wilt blijven wonen, dan moeten er mogelijk aanpassingen aan de woning verricht worden.

Of wellicht vindt u het fijn om hulp in te kopen, ter ondersteuning van uw dagelijkse leven. Dit kan uw wooncomfort erg vergroten. Lees hier het verhaal van Marti over de aanpassingen die zij in haar woning heeft laten doen.

Financiële ruimte verzilveren

Arnout van Pro Finance

Overweegt u (preventief) stappen te nemen om uw woning aan te passen, maar heeft u niet veel vermogen of een klein pensioen? De overwaarde van uw koopwoning biedt mogelijkheden. U heeft overwaarde als de waarde van het huis hoger is dan uw hypotheek. U heeft dus vermogen maar dat zit in uw woning. Met de ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage kunt u deze overwaarde verzilveren. Dit geeft u financiële ruimte die u naar eigen wens kunt besteden, bijvoorbeeld om uw woning aan te passen of gebruik te maken van bepaalde diensten. Zo kunt u prettig thuis blijven wonen!

Hoe verder na een oriënterend gesprek?

U wordt, als u dit wenst, door ons doorverwezen naar een financieel adviseur. Een beslissing over een hypotheek is namelijk persoonlijk en vereist maatwerk. Samen met uw adviseur bepaalt u welk bedrag u nodig heeft. De adviseur berekent vervolgens of dit ook mogelijk is, door te kijken naar de overwaarde van uw woning. Als u nog een kleine bestaande hypotheek heeft, dan kunt u die gewoon door laten lopen. Het bedrag dat u kunt lenen ontvangt u op uw rekening. De rente die Onderlinge ‘s-Gravenhage voor de ZilverHuis Hypotheek in rekening brengt, hoeft u niet maandelijks terug te betalen. In plaats daarvan wordt deze rente opgeteld bij uw schuld. Uw maandelijks besteedbaar budget blijft hierdoor gelijk, maar uw schuld wordt wel hoger. Uw huis blijft uw eigendom en u kunt er gewoon in blijven wonen. Meer informatie over de ZilverHuis Hypotheek vindt u via deze link.

De ZilverHuis Hypotheek is een product van Onderlinge ’s-Gravenhage. Wij zijn een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Al meer dan 125 jaar staat bij ons één ding voorop: het bieden van financiële zekerheid. De aangesloten adviespartners van de ZilverHuis Hypotheek:

Woonz nieuwsbrief