Terug home Informatie & inspiratie Actueel Bekijk met deze apps hoe een meubel in uw eigen huis staat

Bekijk met deze apps hoe een meubel in uw eigen huis staat

Geschreven op donderdag 26 april 2018

Bent u toe aan nieuwe meubels of een andere kleur op de muur? Handige apps kunnen u helpen om een goede keuze te maken. Met speciale technieken helpen de apps om te zien hoe meubels in uw huis staan en hoe de kleur op de muur er uit zal zien.

Bekijken de Ikea meubels in uw eigen woonkamer

IKEA heeft een mooi-app genaamd IKEA Place. Hiermee is het mogelijk om allerlei meubels virtueel in uw eigen huiskamer te plaatsen. Zo krijgt u niet alleen een idee of het mooi staat, maar ook of het wel past. Dat scheelt u een boel meten en passen.

De meubels in de Ikea-app hebben allemaal de juiste schaal en kunnen na het scannen van een kamer op de vloer geplaatst worden. Wanneer u start met de app, dient u eerst de vloer te scannen. Daarna kunt u meerdere meubels in een ruimte plaatsen. Leuk is dat u de nieuwe inrichting ook vervolgens kunt delen met uw vrienden en familie.

Plaats meubels via de camera van uw telefoon of Ipad

Ook Bol.com heeft een app waarmee u kunt zien hoe een meubelstuk er bij u thuis uit ziet. Met deze app plaatst u een kast of tafel in uw eigen woonkamer.  In de app van Bol.com kunt u kiezen uit in totaal zes verschillende categorieën, namelijk tafels, fauteuils, eetkamerstoelen, banken, kasten en lampen. Via de camera van uw iPhone of iPad plaatst de app het meubelstuk vervolgens in uw woonkamer. De app heeft daarnaast ook nog een virtual reality-stand. Door uw iPhone in een VR-bril te stoppen, kun je zo in 360 graden kijken hoe het meubelstuk staat.

Welke kleur op de muur?

Beslissen over welke kleur je de muren moet schilderen, is niet altijd even makkelijk. De Flexa Visualizer-app biedt u de mogelijkheid om het effect van een verfkleur in huis te testen. Met de app kunt u tal van kleuren aanbrengen op de muren tot u de juiste kleur heeft gevonden. Zo maak u vol vertrouwen een kleurkeuze die bij u en uw woning past. U kunt kiezen uit het complete kleurenassortiment van Flexa. De app is zowel te downloaden op Iphone als Android.

Met deze apps wordt het kopen van een nieuw meubel minder een gok. Leuk dat hiermee direct zichtbaar wordt hoe het staat in uw huidige huis of in uw nieuwe woning.

 

Interessante links bij dit artikel:

Annemiek Schut

Annemiek is de oprichter en directeur van Woonz.nl. Na haar persoonlijke ervaringen vond zij het hoog tijd om een platform voor senioren op te zetten.