Terug home Informatie & inspiratie Actueel 8 leuke activiteiten bij mooi weer

8 leuke activiteiten bij mooi weer

Geschreven op donderdag 06 juni 2019

Waar worden we nou blijer van dan mooi weer en een stralend zonnetje? Heel goed nieuws, want volgens deskundigen wordt het aankomende zomer nog beter dan vorig jaar. Het wordt droger, warmer en zelfs zonniger. Wat wil een mens nog meer? Gaat u op vakantie buiten Nederland of brengt u de zomer door in Nederland?

Wij hebben ons hoofd al gericht op de zomer en daarom zetten wij een aantal leuke activiteiten op een rijtje die u kunt doen met mooi weer! 

1. Picknicken

Picknicken is een van de leukste dingen om te doen met mooi weer. Gezellig met vrienden of familie in een park afspreken en genieten van lekker eten en drinken. U kunt afspreken dat iedereen van tevoren een gerecht maakt en dit meeneemt. Zo kunt u heel de dag en op een warme zomerse avond genieten van het warme zonnetje, hapjes en drankjes en gezelligheid. 

2. Fietsen

Wat ook niet kan ontbreken in dit lijstje is een fietstocht. Of u nou gaat fietsen door de natuur, door de stad of langs het strand, het is allemaal een optie! U kunt genieten van het weer, gezellig kletsen tijdens het fietsen, een stop maken om een ijsje te eten én fietsen is natuurlijk hartstikke goed en gezond voor u. Een goede combinatie dus! U kunt ervoor kiezen om te gaan fietsen zonder route, maar er zijn online ook genoeg leuke fietsroutes in Nederland te vinden. Maak er een leuk dagje van en ga bijvoorbeeld eens naar een deel van Nederland wat u nog niet zo goed kent. Zo zie je ook nog eens weer een stukje meer van Nederland. Op www.mijn-routegids.nl vindt u bijvoorbeeld geschikte fietsroutes door heel Nederland. 

3. Dagje Texel

Het Waddeneiland Texel biedt zoveel voor een leuk dagje weg. Vanaf Den Helder zet u al in minder dan een half uur voet aan wal. Het eiland heeft prachtige duingebieden waar u bijvoorbeeld met een gehuurde (elektrische)fiets langs kunt touren. In één van de dorpjes kunt u neerstrijken voor een stukje gebak of een lekker visje. Bezoek een van de strandtenten of een juttersmuseum, zoveel mogelijk!  

 4. Dagje strand

Heeft u geen zin om iets actiefs te doen met warm weer? Dan is zonnen op het strand een uitermate goede keuze met warm weer. Geniet van een lekker lui dagje en de zon op uw huid. Tip voor als u zich snel verveeld op het strand: neem een puzzel of een goed boek mee!   

5. Golfen 

Een dagje golfen is een leuke en toegankelijke activiteit voor iedereen! Het is ontspannen, u bent lekker buiten en kost niet al te veel energie in de warmte. Met golfen bent u niet alleen actief bezig, maar u leert ook nog eens de fijne kneepjes van de sport. Bij de meeste golfclubs zijn leuke lessen te volgen voor beginners.  

 6. Bootje huren

Een goede en leuke optie is een bootje huren en lekker varen. Er zijn verschillende leuke plekken in Nederland om dit te doen. Zo kunt u kiezen om te varen door de wereldberoemde grachten van Amsterdam. De schoonheid van Amsterdam is prachtig te zien vanaf het water. Bent u meer van de natuur? Dan is een boot huren in De Biesbosch een goede keuze. Dit ligt op de grens van Holland en Brabant en is een uniek natuurgebied. In dit Nationaal Park kunt u heerlijk varen en genieten van de natuur. Wanneer u liever iets meer actief bent, dan is Friesland erg geschikt. Hier zijn er veel keuzes op het gebied van watersport. Maar ook Giethoorn (het Venetië van het Noorden) en de Loosdrechtse Plassen zijn uiteraard uitermate geschikt voor een dagje varen. 

 7. Bloemen plukken

De lente en zomer staat wordt gekleurd door de fluitende vogels en fleurige bloemetjes. Het plukseizoen loopt van maart tot en met eind oktober en is een heel leuke activiteit om te doen met mooi weer. Er zijn talloze bloempluktuinen waar u terecht kunt. Tijdens deze dag gaat u bloemen plukken en krijgt u vaak een leuke rondleiding door de bloementuin. Een gezellige dag en zo kunt u een mooi bosje voor uzelf plukken of als cadeau voor iemand anders.  

 8. Bezoek een festival

In de zomermaanden is er een groot aanbod aan festivals door heel het land. Van kleine lokale foodfestivals tot grotere muziekevenementen. Houdt u van een feestje of van muziek? Dan is bijvoorbeeld Pinkpop fantastisch. Maar doet u het liever een tandje rustiger aan, dan zijn er genoeg andere opties. Wanneer u een wijnliefhebber bent dan is een wijnfestival wellicht wel helemaal iets voor u. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg leuke foodfestivals waar u kunt genieten van verschillende keukens.  

Samen op pad? Ga kluppen!

Klup is een social app voor 50-plussers waar u nieuwe mensen kunt ontmoeten en leuke activiteiten kunt doen. In de Klup app vindt u veel activiteiten waar u zich eenvoudig voor kunt aanmelden om samen met andere kluppers leuke dingen te doen.  

Kent u iemand of lijkt het u leuk om in de buurt nieuwe mensen te ontmoeten tijdens leuke activiteiten? Neem dan een kijkje bij Klup

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger van Woonz.nl.