Terug home Informatie & inspiratie Actueel 3 redenen voor woningaanpassingen

3 redenen voor woningaanpassingen

Geschreven op maandag 04 februari 2019

De pensioenleeftijd is voor veel mensen het moment om na te denken over de vraag ‘Hoe wil ik later wonen?’ Vragen als kan ik in de toekomst nog de trap op? Blijf ik fit genoeg om de tuin te onderhouden?

Eigen onderzoek

Ieder mens is uniek, er zijn dus ook veel redenen waarom mensen rond hun pensionering plannen maken om de huidige woning aan te passen. Uit eigen onderzoek blijkt dat valpreventie, brandveiligheid en comfort hiervoor de belangrijkste redenen zijn.

1. Valpreventie

Wist u dat er elke 6 minuten een 65+’er terechtkomt op de Spoed Eisende Hulp? Vaak komt dit door een val in of om het eigen huis. Uiteraard kan dit bij iedereen gebeuren, maar op oudere leeftijd is de kans op een val groter. Wees een val voor en anticipeer voordat het u overkomt. Ook al heeft u er misschien nog geen last van, in de toekomst kan de trap op en af lopen moeilijker worden, de drempels in huis kunnen gevaarlijk worden en u kunt misschien minder makkelijk op een trapje staan om iets uit een hoog keukenkastje te pakken. Er zijn veel aanpassingen mogelijk om vallen in huis te voorkomen. Zo kunt u de bovenste keukenkasten laten verwijderen of verlagen, een traplift of de Trap Assistent laten plaatsen en drempels laten verwijderen.

2. Brandgevaar voorkomen

Een keukenbrandje kan zomaar ontstaan. Vaak doordat men vergeet om het gas onder een pannetje uit te doen. Goede oplossingen hiervoor zijn de Stovebug en rookmelders. De Stovebug kan detecteren of een kookpit is ingeschakeld en geeft signalen aan om het ontstaan van een keukenbrand te voorkomen. De rookmelder kent iedereen wel, maar wist u ook dat er tegenwoordig rookmelders zijn die zelfs uw buren waarschuwt als er sprake is van brandgevaar? Het is goed om u hierin te verdiepen, want dit soort innovaties voorkomen brandgevaar.

3. Comfortabel wonen

De laatste reden om de woning aan te passen is comfortabel wonen. Drempels eruit, slaapkamer naar beneden, bad ombouwen tot douche, slimme sensoren en handige technische snufjes. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk om uw huis comfortabel te maken. Het is fijn om aanpassingen te maken die het woongenot vergroten. Zo kunt u fijn wonen tot op hoge leeftijd.

Interessante links bij dit artikel:

Dominique Jeremias

Dominique is Social Media Marketeer bij Woonz.nl.