50% van de woningzoekende senioren is op zoek naar direct beschikbare woningen

Geschreven op donderdag 09 augustus 2018 door Woonz.nl

Uit de zoekersanalyse van het seniorenplatform Woonz.nl blijkt dat 50% van de woningzoekende senioren op zoek is naar direct beschikbare woningen. De overige zoekers zoeken een woning die binnen of na 6 maanden beschikbaar komt.

“Dat beeld is heel herkenbaar”, zegt Annemiek Schut, directeur van Woonz.nl. “We weten al langer dat senioren soms wel anderhalf jaar doen over de zoektocht naar een nieuwe woning. Obstakels als het opruimen van de eigen woning, financiële consequenties en de mening van de kinderen spelen daarin een rol.” Deze obstakels bleken eerder uit ons onderzoek dat we gezamenlijk met ouderenbond ANBO uitvoerden.

De zoekersanalyse delen we graag met alle organisaties die meer inzicht willen hebben in het online zoekgedrag van senioren. Als aanbieder is het fijn om te weten welke criteria een belangrijke rol spelen. Is dat de ligging? De grote? Of juist de nabijheid van zorg? Het leuke van zo’n online zoekersrapport is dat je de échte zoekacties analyseert.

Een ander opvallende conclusie is dat 32% van de zoekers buiten de eigen provincie zoekt. Dit zijn senioren zelf maar ook ‘de kinderen van’. Het zoeken naar woonoplossingen is daarmee een landelijk vraagstuk. Het dogma ‘ik wil in mijn eigen wijk blijven’ raakt langzaam op de achtergrond. Veel belangrijker worden voorzieningen in de buurt en de mogelijkheid om samen in de senioren(zorg)woning te kunnen wonen.

“Het is mooi om te zien dat de diversiteit in het aanbod met de dag toeneemt”, zegt Annemiek Schut. Zowel nieuwe als bestaande woon(zorg)ondernemers bieden innovatieve woonmogelijkheden aan. Voor senioren valt er vandaag de dag echt wat te kiezen. De nieuwe uitdaging ligt bij het afstemmen van het aanbod bij de onbewuste vraag.

Interesse in Woonz.nl voor uw organisatie?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden

Neem contact op ›

Klaar voor de start?

Ga vandaag nog aan de slag en help senioren bij het vinden van de oplossing die zij nodig hebben. Word partner van Woonz.nl. Heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk ook eerst meer informatie opvragen, wij helpen u graag!

Partner worden

Bent u benieuwd naar de laatste trends in de seniorenmarkt?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.