Senioren zijn niet tevreden over het huidige woningaanbod

Geschreven op vrijdag 05 juli 2019 door Eline Bodbijl

Veelal leeft het beeld dat ouderen niet graag verhuizen. Een oude boom moet je niet verplanten, wordt er ook wel gezegd. Toch geven veel ouderen aan dat de huidige woning niet meer voldoet.

Wanneer je ouder wordt, veranderen ook de eisen die je stelt aan je woonomgeving. Een buurt met veel voorzieningen voor kinderen is leuk als je een gezin hebt, maar wanneer je ouder wordt, kan die school op de hoek toch voor overlast zorgen. 

Nieuwe woning te duur? Of prijsopbouw niet duidelijk? 

Als er zoveel redenen zijn om te verhuizen waarom blijven veel ouderen toch zitten waar ze zitten? Een veel gehoorde klacht bij Woonz.nl is dat ouderen het huidige woningaanbod niet geschikt vinden. De huizenprijzen zijn gestegen, maar de prijs van de huidige woning niet. De hypotheek is afbetaald of de jaarlijkse huurprijsverhoging is niet geaccepteerd. Als de maandlasten voor een koophuis nog maar € 300,- per maand bedragen dan ga je niet snel je huis verlaten om een appartementje van € 1200,- te huren. Of als je een gezinswoning huurt via de corporaties ga je niet kleiner wonen in een seniorenflat als de woonlasten nagenoeg gelijk blijven. 

Woningprijzen niet zo simpel als dat het lijkt 

Toch liggen deze prijzen vaak helemaal niet zo simpel als het lijkt. Wanneer je eventuele huursubsidie en het jaarlijks onderhoud aan je huis of het energieverbruik van de grote woning tegen elkaar wegstreept, zou die woning van € 1200,- toch goedkoper kunnen zijn. Vaak is het niet duidelijk hoe de prijs van de woning is opgebouwd. Hier liggen interessante mogelijkheden voor aanbieders. Gebrek aan informatie kan simpel opgelost worden door de informatie toegankelijk te maken. Dit kan op de website van de aanbieder zelf; door middel van blogs, vlogs of e-books kan er meer inzicht gegeven worden in de prijsopbouw of de mogelijkheden qua financiering. Hier kunnen veel van de gehoorde bezwaren mee weggenomen worden. 

Interesse in Woonz.nl voor uw organisatie?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden

Neem contact op ›

Klaar voor de start?

Ga vandaag nog aan de slag en help senioren bij het vinden van de oplossing die zij nodig hebben. Word partner van Woonz.nl. Heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk ook eerst meer informatie opvragen, wij helpen u graag!

Partner worden

Bent u benieuwd naar de laatste trends in de seniorenmarkt?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.