Hoe vertel je een overtuigend verhaal met beeld?

Geschreven op donderdag 02 augustus 2018 door Eline Bodbijl

Anno nu lijkt alles wel steeds gekker en creatiever te moeten. Mensen worden overstelpt met visuele informatie en om nog een beetje op te vallen lijken we wel steeds extremere dingen te verwachten. Steeds meer bedrijven wringen zich in bochten om het grappigste, opvallendste of heftigste filmpje, foto of artikel te creëren. Maar in een wereld waar we gedwongen worden om steeds weer een overtreffende trap te zoeken, waar eindigt dit? En nog belangrijker is het wel nodig?

Hoe kan je mensen aanspreken en opvallen in de zee van gecreëerde content? Het belangrijkste is dat je trouw blijft aan je merk. Want mensen prikken er zo doorheen als het niet past. Echtheid blijft namelijk het belangrijkste waar mensen een merk op beoordelen. Vooral senioren vinden dit een belangrijk kenmerk van een bedrijf. 

Maar hoe dan wel?

Hoe vertel je op een originele manier met beeld jouw verhaal? Dat blijft een uitdaging voor velen. Hieronder geven we een aantal tips waarmee je het niveau van het beeld kan verhogen en meer diepte, speelsheid of realisme kan aanbrengen in jouw beeldverhaal. 

Verander het perspectief

Doorbreek eens het gangbare en maak eens een foto van een heel hoog, een scheef of een heel laag perspectief. Gebruik een doorkijkje, een raam of door een muur om extra dimensie te creëren. Door te spelen met het perspectief kun je een creatieve twist aanbrengen in de foto’s en breng je de hele ervaring beter in beeld. 

Focus op details

Natuurlijk wil je de hele situatie in beeld brengen. Wanneer je bijvoorbeeld een advertentie voor een woning maakt, wil je wel dat de woning goed zichtbaar is om mensen te enthousiasmeren. Toch kan je ook de focus verleggen door te spelen met de scherptediepte. Ook kan je eerste foto een detailfoto zijn die heel veel zegt over de woning. De eerste foto is de foto die mensen moet verleiden om verder te klikken. Deze foto hoeft dus niet altijd een overzichtsfoto te zijn. 

Niet wat? Maar waarom!

Je hebt goed na gedacht over wat je wil fotograferen, maar heb je ook nagedacht over de volgorde? Hoe presenteer je de foto’s? Welk verhaal wil je ermee vertellen? Zorg dat elke foto een hoofdstuk is. Vraag jezelf niet alleen af wat je wil laten zien, maar ook waarom je het wil laten zien. Wat zegt dit over jouw organisatie? Waarom dit beeld? Waarom deze volgorde? 

Durf kwetsbaar te zijn 

Zoals eerder al genoemd is echtheid een belangrijk punt voor consumenten. Bij echtheid hoort ook kwetsbaarheid en imperfectie. Durf dus als organisatie ook kwetsbaar te zijn en probeer een fotoshoot niet volledig te controleren. Zorg dat je dingen ook laat gebeuren. Geef ruimte voor improvisatie en verassingen. 

Interactie is goud

Een kale ruimte zegt mensen niet zoveel, behalve dat het een ruime woning is. Wanneer je er mensen in laat zien die interactie hebben met de ruimte krijgen mensen er een beeld bij hoe het zal zijn om ín de ruimte te zijn.

Interesse in Woonz.nl voor uw organisatie?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden

Neem contact op ›

Klaar voor de start?

Ga vandaag nog aan de slag en help senioren bij het vinden van de oplossing die zij nodig hebben. Word partner van Woonz.nl. Heeft u nog vragen, dan kunt u natuurlijk ook eerst meer informatie opvragen, wij helpen u graag!

Partner worden

Bent u benieuwd naar de laatste trends in de seniorenmarkt?

Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.